Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииОтслабването чрез диета при пациенти със затлъстяване подобрява сърдечните структура и функции
Отслабването чрез диета при пациенти със затлъстяване подобрява сърдечните структура и функции

Отслабването със 7% до 9% в рамките на година чрез нисковъглехидратна или нискомазнинна диета води до значително подобрение на левокамерната функция и структура при лица със затлъстяване, сочи доклад, публикуван в Journal of the American College of Cardiology.

Положителните промени, които включвали намалена левокамерна маса, подобрение в систоличната и диастолична функции и намалена дебелина на каротидната интима-медия. Били отчетени и подобрения в липидния профил и кръвното налягане. При възвръщане на част от загубените килограми ползите регресирали отново.

Резултатите сочат, че уврежданията на сърцето, до които води затлъстяването, поне отчасти са обратими чрез отслабване, като промените настъпват сравнително бързо - в рамките на 3 до 12 месеца. Авторите определят отслабването с 9% като постижима цел за лицата с умерено затлъстяване.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator