Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииКонсумацията на фибри е свързана с по-малко тегло, по-малка обиколка на талията
Консумацията на фибри е свързана с по-малко тегло, по-малка обиколка на талията

Приемът на фибри спомага за предпазване от напълняване и по-тънка талия, сочат резултатите на проучване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition. Според авторите, фибрите са ефективни в превенцията на затлъстяването.

Проучването включвало 89 432 европейци на възраст между 20 и 78 години. Била отчетена обратна връзка между общия прием на фибри и промяната в теглото и обиколката на талията.

Ефектът на всеки 10 г на ден приети фибри от всякакъв произход бил -39 грама от теглото на година и -0.08 см промяна в обиколката на талията. Ползите, свързани с приема на фибри от житни растения, били още по-изразени - съотв. -77 грама и -0.10 см на година.

Фибрите от зеленчуци и плодове не били свързани с промяна в теглото, но за сметка на това и при тях се наблюдавало намаляване на обиколката на талията.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator