Начало
НачалоНашето здраве
 
Депресията - диабетът на мозъка?
Инсулин-освобождаващите свойства на сулфонилурейните препарати може би са свързани и с антидепресантни ефекти, сочи ретроспективно проучване, представено на годишната среща на Американската Психиатрична Асоциация.
 
Комбинацията naltrexone/bupropion подпомага отслабването при жени
Две фаза 3 проучвания сочат, че комбинацията naltrexone/bupropion може да доведе до значително отслабване при жени с наднормено тегло и затлъстяване, независимо дали са в менопауза или не.
 
Пасивното тютюнопушене може да доведе до никотиново пристрастяване
Умереното излагане на тютюнев дим води до активация на мозъчните α4 β2 никотинови ацетилхолинови рецептори (nAChRs), което от своя страна може да доведе до започване на активно пушене и пристрастяване.
 
Дали наистина слънцезащитните кремове предпазват от меланом?
Миналата година бе публикувано проучване, което за пръв път установи, че слънцезащитните кремове предотвратяват развитието на меланом. Проучването бе отразено нашироко в голям брой медии, включително и в doctorBG.
 
Червеното вино "навлиза" при стентовете
Полифенолите, които се съдържат в червеното вино, някой ден могат да се използват като антирестенотични съставки на излъчващите стентове, сочат ранни проучвания при животни.
 
Растителен екстракт е ефективен при алергична назална конгестия
Малко двойно-сляпо сравнително проучване сочи, че екстракт от растението Petasites hybridus (лопуш) ефективен при лечението на назална конгестия следствие на алергичен ринит.
 
Горещите бани през зимата могат да предразположат към сърдечен арест
Горещият душ в студено време може да доведе до неприятности, сочи японско проучване. Според авторите му, честотата на сърдечен арест по време на баня е 10 пъти по-висока през зимата спрямо лятото, въпреки че абсолютният риск е много нисък.
 
В домашни условия кръвното налягане трябва да се измерва повече от един път
Пациентите трябва да проследяват кръвното си налягане два пъти сутрин, два пъти вечер и поне в продължение на 3 дни. По този начин може да се добие най-точна прогностична представа, сочи проучване, публикувано в Hypertension.
 
Гледането на ТВ стеснява ретиналните микросъдове при деца
Всеки час стоене пред телевизора или компютъра има същия ефект върху ретиналните микросъдове като 10-mm-Hg покачване на систоличното кръвно налягане, сочи проучване сред 6-годишни деца.
 
Проучване поставя под съмнение подмладяващите способности на DHEA
В широката общественост хормоналният препарат DHEA e известен с анти-aging ефекта си, като хормон на младостта, но според обзор, няма качествени данни, които да сочат, че агентът подобрява паметта, сексуалната функция и общото здравословно състояние при жени в постменопаузна възраст.
 
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator