Начало
НачалоНашето здравеГорещите бани през зимата могат да предразположат към сърдечен арест
Горещите бани през зимата могат да предразположат към сърдечен арест 27 април 2011

Горещият душ в студено време може да доведе до неприятности, сочи японско проучване. Според авторите му, честотата на сърдечен арест по време на баня е 10 пъти по-висока през зимата спрямо лятото, въпреки че абсолютният риск е много нисък.

Японците анализирали близо 11 000 случая на сърдечен арест в префектурата Осака между 2005 и 2007 г. Преди ареста, 22% спели, 9% вземали душ, 3% - работели, само 0.5% - извършвали някакви физически натоварвания.

Анализ върху честотата на сърдечен арест установил най-висока така при къпането 54 ареста/10 милиона човека/час, следвано от извършването на физическо натоварване - 10/10 милиона/час.

При къпещите се рискът бил пряко свързан с външните температури - респ. повишен в по-студените дни.

Въпреки че не съвсем ясно на какво се дължи този феномен, горещата баня в студен ден води до бърз спад на кръвното налягане, което стресира сърцето, обясняват авторите.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator