Начало
НачалоНашето здравеВ домашни условия кръвното налягане трябва да се измерва повече от един път
В домашни условия кръвното налягане трябва да се измерва повече от един път 27 април 2011

Пациентите трябва да проследяват кръвното си налягане два пъти сутрин, два пъти вечер и поне в продължение на 3 дни. По този начин може да се добие най-точна прогностична представа, сочи проучване, публикувано в Hypertension.

Множеството измервания компенсират възможните дневни вариации в кръвното налягане и обрисуват по-ясна картина относно реалното налягане, обяснява д-р Niiranen от филандския Национален Здравен Институт.

Не съществуват унифицирани международни ръководства, а и повечето пациенти не получават инструкции колко често да измерват кръвното си налагяне вкъщи.

Д-р Niiranen и колеги проследил 162 лица, прекарали фатален или нефатален сърдечносъдов инцидент. Било установено, че прогностичната стойност на домашните измервания се повишава с броя на проведените измервания, като първите три дни са с най-голяма стойност.

Сутришните и вечерните измервания били еднакво прогностични за сърдечносъдови инциденти, а двойните измервания били свързани с подобрение на точността, макар и гранично.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator