Начало
НачалоНашето здравеКомбинацията naltrexone/bupropion подпомага отслабването при жени
Комбинацията naltrexone/bupropion подпомага отслабването при жени 11 май 2011

Две фаза 3 проучвания сочат, че комбинацията naltrexone/bupropion може да доведе до значително отслабване при жени с наднормено тегло и затлъстяване, независимо дали са в менопауза или не.

Bupropion е двоен инхибитор на обратното захващане на норепинефрина и допамина, а naltrexone e антагонист на опиоидните рецептори. Двата препарата се продават от дълго време съотв. за лечение на депресия и алкохолна/опиоидна зависимост.

По-голямото от двете проучвания включвало 1482 жени, които били третирани с комбинацията или плацебо. Под 50% от жените приключили 56-седмичното проучване.

Лекуваните с високи дози: 32 mg/360 mg naltrexone/bupropion отслабнали с 6.2%, а с по-ниската - 5.3%. Жените от плацебо групата отслабнали с 1.2%.

Жените, лекувани с двата препарата, докладвали по-добра устойчивост на позивите за глад и по-добър контрол на храненето.

Другото проучване сравнило 32 mg naltrexone/360 mg bupropion с плацебо при 713 жени.58% приключили проучването. Участничките в активната група отслабнали с 9.8% срещу 5.7% при плацебо групата. Всички жени получили насоки за правилен хранителен режим и физически упражнения от екипа.

И в двете проучвания най-честите нежелани ефекти били гадене, главоболие и гастроинтестинални проблеми. Има доклади и за повишаване на пулса и кръвното налягане, но в лека степен.

Комбинацията се разработва под търговското име Contrave от Orexigen.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator