Начало
НачалоЗдравни новини
 
Не всички калории са еднакви
Малко проучване, сравняващо три вида хранителни режими - нискомазнинен, нискогликемичен и нисковъглехидратен, сочи, че последният тип хранене е свързано с най-голям разход на енергия, но за сметка на някои неблагоприятни метаболитни следствия.
 
ЕМА започва разследване срещу Рош поради недобре докладвани нежелани реакции
Европейската Лекарствена Агенция (ЕМА) обяви, че започва разследване на швейцарската фармацевтична група Roche Holding AG, след като рутинна инспекция е установила, че компанията не е оценила правилно 80 000 случая на възможни нежелани лекарствени реакции.
 
Препарат за кръвно - свързан с редки, но сериозни гастроинтестинални нежелани реакции
Лекари от Клиниката Майо докладват за 22 случая на спру-подобна enteropatiq следствие на прием на антихипертензивния препарат olmesartan. Екипът е подал сигнал към FDA и производителя на медикамента.
 
Добрата коронарна колатерализация повишава риска от рестеноза след PCI
Пациентите с добър колатерален коронарен кръвоток имат повишен риск от рестеноза след PCI, сочи нов мета-анализ. Според последния, тази група пациенти има 40% повишен риск от рестеноза след стентиране спрямо хората с лоша колатерална циркулация.
 
H5N1: Заплаха за смъртоносна пандемия
Проучване сочи, че вирусът на птичия грип може да претърпи промени, които да го направят разпространим между хората.
 
Имунотерапия защитава бета-клетките на панкреаса при млади диабетици
Имунотерапията намалява спада на бета-клетъчната функция сред наскоро диагностицирани млади лица с диабет ип 1, сочи проучване, представено на 72-те научни сесии на Американската Диабетна Асоциация. Най-добър ефект бил отчетен сред лицата между 8- и 14-годишна възраст.
 
Лекарство срещу най-честия свързан с мутация рак на белия дроб
KRAS мутациите са най-честата онкогенна промяна при недребноклетъчния рак на белия дроб (NSCLC) - при около 20% от случаие. За разлика от туморите, свързани с по-редките EGFR и ALK мутации, не съществува таргетна терапия срещу KRAS-свързаното заболяването.
 
Калциневринови инхибитори при упорито Kawasaki
Калциневриновите инхибитори са ефективни при резистентни на лечение с интравенозен имуноглобулин случаи на болест на Кавзаки, се посочва в статия, публикувана в Journal of Pediatrics. 9 от 10 пациенти с упорито заболяване се повлияли бързо от cyclosporine. 10-то дете, лекувано с tacrolimus също имало добър терапевтичен отговор.
 
4-те най-чести инфекции, които могат да причинят рак
Три вируса и един бактерий са причинители на повечето нови случаи на инфекция-свързани ракови заболявания, сочи нов глобален анализ. Според проучването, през 2008 г от общо 12.7 млн нови случаи на рак, 2 милиона са следствие на инфекции. Helicobacter pylori, хепатит В и С и човешките папиломавируси са били отговорни за 1.9 млн от тях.
 
Антибиотиците в околната среда подклаждат лекарствената резистентност?
Антибиотиците в реките, обработваните почви и от други източници са чести замърсители на външната среда и допринасят за повишаващите се нива на антибиотична резистетност сочи нов доклад.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator