Начало
НачалоЗдравни новиниЛекарство срещу най-честия свързан с мутация рак на белия дроб
Лекарство срещу най-честия свързан с мутация рак на белия дроб 16 май 2012

KRAS мутациите са най-честата онкогенна промяна при недребноклетъчния рак на белия дроб (NSCLC) - при около 20% от случаие. За разлика от туморите, свързани с по-редките EGFR и ALK мутации, не съществува таргетна терапия срещу KRAS-свързаното заболяването.

Експерименталният препарат selumetinib (AstraZeneca) може да промени настоящото сатукво, сочи презентация, представена на годишната среща на Американското дружество по клинична онкология.

Препаратът демонстрирал ефикасност във фаза 2 проучване, в което пациентите, приемащи selumetinib, имали по-добри резултати от лекуваните с плацебо. Препаратът бил свързан с честота на отговор от 37% спрямо 0% при плацебо групата и удлъжена преживяемост без прогресия - 5.3 срещу 2.1 месеца. Selumetinib бил добавен към docetaxel - стандартната химиотерапия.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator