Начало
НачалоЗдравни новиниЕМА започва разследване срещу Рош поради недобре докладвани нежелани реакции
ЕМА започва разследване срещу Рош поради недобре докладвани нежелани реакции 31 май 2012

Европейската Лекарствена Агенция (ЕМА) обяви, че започва разследване на швейцарската фармацевтична група Roche Holding AG, след като рутинна инспекция е установила, че компанията не е оценила правилно 80 000 случая на възможни нежелани лекарствени реакции.

Тези 80 000 случая включват 15 161 смъртни такива, които може да са свързани с прогресия на заболяването, но може и да имат връзка с приеманите препарати. Към настоящия момент няма данни за негативен ефект върху пациентите и докато траят разследванията, няма нужда от предприемане на каквито и да е действия от лекари и пациенти.

Говорител на Рош съобщи, че компанията признава, че има пропуски в докладването на нежелани реакции към регулаторните агенции и че целта е до 2013 да бъдат подадени данни за броя на потенциално пропуснати нежелани реакции.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator