Начало
НачалоЗдравни новиниПрепарат за кръвно - свързан с редки, но сериозни гастроинтестинални нежелани реакции
Препарат за кръвно - свързан с редки, но сериозни гастроинтестинални нежелани реакции 30 май 2012

Лекари от Клиниката Майо докладват за 22 случая на спру-подобна enteropatiq следствие на прием на антихипертензивния препарат olmesartan.. Екипът е подал сигнал към FDA и производителя на медикамента.

Между август 2008 и август 2011 г, 22 пациенти, лекуващи се с olmesartan, са приети в клиниката по повод необяснима хронична диария и ентеропатия. Цьоликия е изключена във всички случаи чрез кръвни тестови и липсата на подобрение след диета без глутен. Всички пациенти се подобрили след спиране на препарата.

Най-вероятно се касае за много рядка връзка, но важна такава, тъй като наблюдаваната ентеропатия е доста тежка, обясняват лекарите от Майо Клиник. Те не препоръчват пациентите да спират приема на препарата, а по-скоро при поява на гастроинтестинални проблеми да споменат на лекуващия си лекар за това проучване и какво да предприемат по-нататък.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator