Начало
НачалоЗдравни новиниКалциневринови инхибитори при упорито Kawasaki
Калциневринови инхибитори при упорито Kawasaki 14 май 2012

Калциневриновите инхибитори са ефективни при резистентни на лечение с интравенозен имуноглобулин случаи на болест на Кавзаки, се посочва в статия, публикувана в Journal of Pediatrics. 9 от 10 пациенти с упорито заболяване се повлияли бързо от cyclosporine. 10-то дете, лекувано с tacrolimus също имало добър терапевтичен отговор.

Около 5% от децата с болест на Кавазаки са резистентни на лечение с интравенозен имуноглобулин. Редица проучвания са изследвали ефектите на стероиди, infliximab, плазмафереза, метотрексат, циклофосфамид и калциневринови инхибитори със смесени резултати. Едно японско проучване сочи особено добър успех с cyclosporine.

В настоящото проучване терапията с калциневринов инхибитор била добре понесена от децата и довела до преминаване на възпалението при всички десет. Анализът при две от децата установил спад в циркулиращите активирани CD4+ и CD8+ Т-ефекторни паметови клетки.

Регулаторните Т-клетки не били потиснати, което сочи, че калциневриновите инхибитори селективно инхибират провъзпалителни Т-клетъчни популации,смятат авторите. Те обясняват, че калциневриновите инхибитори повлияват ключова стъпка от възпалението и затова може би представляват ефективен и безопасен подход при трудните пациенти.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator