Начало
НачалоСексуално здраве
Терапията с тестостерон гел може да подобри IVF резултатите
Трансдермалният тестостерон гел може да помогне на жените, които не се повлияват добре на овариална стимулация, докладват корейски и швейцарски лекари в Fertility and Sterility.
 
Терапията на варикоцелето у нефертилните мъже подобрява честотата на успешни ICSI
Инфертилните мъже с клинично проявено варикоцеле имат подобрени резултати след интрацитоплазмено спермално инжектиране (ICSI) след провеждане на варикоцелектомия, докладват бразилски лекари в октомврийския брой на Journal of Urology.
 
Простатната биопсия може да предизвика уринарни, еректилни проблеми
Добре е известно, че хирургичните интервенции върху простатата са свързани с повишен риск от еректилна дисфункция и уринарни проблеми. Ново проучване сочи, че биопсиите също могат да доведат до тези нежелани ефекти, като рискът е пряко свързан с броя извършени процедури.
 
Сокът от червена боровинка бързо се справя с уринарните инфекции
Сокът от червена боровинка само в рамките на 8 часа блокира растежа на патогенни бактерии в уринарния тракт, като по този начин предпазва от развитието на сериозна инфекция, докладват учени.
 
Оралните контрацептиви подобряват фертилитета при жени с еднометриоза
При жени с ендометриоза, двумесечен курс с орални контрацептиви (ОК) може да покачи шанса за успешна бременност след асистирана репродукционна терапия (АРТ), се посочва в статия, публикувана в Fertility and Sterility.
 
Затлъстяването води до намален брой сперматозоиди
Младите мъже със затлъстяване често имат намален брой сперматозоиди в семенната си течност в сравнение с мъжете с нормална телесна маса, докладват лекари в Fertility and Sterility.
 
Момичетата навлизат в пубертета все по-рано
Възрастта на настъпване на пубертета все повече спада, като голям брой момичета търпят развитие на гърдите още на 7-годишна възраст, сочи ново проучване. Етносът също играе роля за по-ранното навлизане в пубертета: афро-американските момичета се развиват по-рано от бялата раса, но пък при последната се наблюдава тенденция към по-ранно съзряване.
 
Песарът като метод на спешна контрацепция
Медният песар е почти 100% ефективен като метод на спешна контрацепция, сочи проучване сред 2000 жени, при които интраутеринното устройство било имплантирано до 5 дни след необезопасен секс. Устройството Copper T380A (Copper T) било ефективно при превенцията на бременност година след поставянето.
 
Вагинален гел предпазва от HIV, HSV инфекции
За пръв път вагинален микробицид показва значителен протективен ефект спрямо инфекция с HIV. Резултатите на добре организирано двойно-сляпо, плацебо-контролирано проучване, сочат че tenofovir гел намалява риска от инфекция с HIV и генитален херпес (HSV2). Според експерти, гелът има потенциал да промени хода на HIV епидемията.
 
Суингърите - нова рискова група за полово предавани болести
Хетеросексуалните двойки, които практикуват редовно размяна на партньори (т.нар swing), имат значително повишена честота на полово предавани заболявания (ППЗ), сравнима с тази при другите високорискови групи, сочи проучване от Холандия.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator