Начало
НачалоСексуално здравеТерапията на варикоцелето у нефертилните мъже подобрява честотата на успешни ICSI
Терапията на варикоцелето у нефертилните мъже подобрява честотата на успешни ICSI 14 септември 2010

Инфертилните мъже с клинично проявено варикоцеле имат подобрени резултати след интрацитоплазмено спермално инжектиране (ICSI) след провеждане на варикоцелектомия, докладват бразилски лекари в октомврийския брой на Journal of Urology.

Ползите от варикоцелектомията често са игнорирани от здравната общественост, като главната причина за това е вярването, че модерните асистирани репродуктивни технологии като ICSI имат успех независимо от тежестта на мъжкия проблем, обяснява главният автор - д-р Sandro C. Esteves.

Esteves и колеги сравнили резултатите между 80 мъже, претърпели субингвинална микрохирургична корекция преди ICSI, и 162 мъже без лекувано варикоцеле.

В третираната група било отчетено значително подобрение на сперматозоидната подвижност и понижение на т.нар sperm defect score. Въпреки тези подобрения, спермата на мъжете в тази група все още не била подходяща за неасистирано оплождане.

Независимо от това тази група имала значително по-висока честота на клинична бременност - 60% срещу 45%, и живи раждания - 46.2% срещу 31.4%. Било отчетено и 57% понижение на риска от аборт.

Това проучване подчертава изключителното значение на варикоцелектомията при лечението на мъжкия стерилитет и за подобряване на резултатите на асистираните репродуктивни технологии, обобщават авторите.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator