Начало
НачалоСексуално здравеПесарът като метод на спешна контрацепция
Песарът като метод на спешна контрацепция 10 август 2010

Медният песар е почти 100% ефективен като метод на спешна контрацепция, сочи проучване сред 2000 жени, при които интраутеринното устройство било имплантирано до 5 дни след необезопасен секс. Устройството Copper T380A (Copper T) било ефективно при превенцията на бременност година след поставянето.

Copper Т e Т-образна пластмасова лента, обвита със слой мед, която се поставя в матката. Механизмът на действие включва механичен блок на сперматозоидите от една страна и нарушаване на имплантацията на ембриона в стената на матката.

В настоящото проучване китайски лекари проследили над 2000 жени, при които бил имплантиран Copper T. Всички жени докладвали епизод на необезопасен секс в рамките на 5 дни преди имплантирането на песара. Жените били проследени на визити на 1, 3 и 12 месец след имплантирането.

Всички без 70 жени дошли на първата визита; при нито една не била диагностицирана бременност. 3/4 от жените дошли на последната визита, като при 4 настъпила бременност въпреки поставеното интраутеринно устройство.

Д-р Тръсел (Princeton University, САЩ), който има опит с контрацептивни проучвания, обяснява че медният песар е може би най-доброто средство за спешна контрацепция, но голяма част от пациентите нямат и представа за тази опция.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator