Начало
НачалоСексуално здравеТерапията с тестостерон гел може да подобри IVF резултатите
Терапията с тестостерон гел може да подобри IVF резултатите 15 септември 2010

Трансдермалният тестостерон гел може да помогне на жените, които не се повлияват добре на овариална стимулация, докладват корейски и швейцарски лекари в Fertility and Sterility.

Авторите установили, че андрогената предтерапия с трансдермален тестостерон гел подобрява овариалния отговор към контролирана овариална стимулация. Подходът е свързан с постигане на съпостaвима честота на бременност с по-малко дози и дни рекомбинантен фоликулостимулиращ хормон.

В проучването участвали 110 жени, които не успели да продуцират поне три фоликула с диаметър над 16 мм през пoследния цикъл. Една част от тях били третирани с 12.5 мг/ден тестостерон гел в продължение на 21 дни в цикъла, предшестващ контролирната овариална стимулация за ин витро фертилизация и ICSI. Другите жени не получили някаква специална терапия.

При първата група броят на получените ооцити, зрели ооцити, оплодени ооцити и качествени ембриони били значително по-висок. Това било постигнато със значително по-ниска доза и дни лечение с фоликулостимулиращ хормон.

При тази група честотата на ембрионална имплантация била значително по-висока - 14.3% срещу 7.2%. Аналогично повишени било отчетено и относно честотата на клинична бременност за цикъл - 30.9% срещу 14.5%, на живи раждания на иницииран цикъл - 27.3% срещу 12.7%.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator