Начало
НачалоСексуално здравеЗатлъстяването води до намален брой сперматозоиди
Затлъстяването води до намален брой сперматозоиди 16 август 2010

Младите мъже със затлъстяване често имат намален брой сперматозоиди в семенната си течност в сравнение с мъжете с нормална телесна маса, докладват лекари в Fertility and Sterility.

Редица скорошни проучвания сочат, че сравнени със слабите и мускулести мъже, тези с затлъстяване имат тенденция към намален сперматозоиден брой, намален брой бързо подвижни сперматозоиди.

Възрастта е повлияващ фактор, когато става въпрос за качеството на сперматозоидите. По-възрастните мъже често имат по-ниско качество на сперматозоидите, но от друга страна затлъстяването е по-често в напреднала възраст.

В настоящото проучване били изследвани над 2000 мъже на възраст между 20 и 30 години. Била установена тенденция към по-малък сперматозоиден брой спрямо мъжете с нормална телесна маса от същата възрастова група.

Все още обаче не може да се определи дали пониженият брой сперматозоиди при тези мъже автоматично означава и разлика във фертилността им. В проучването мъжете все пак имали сперматозоиден брой в рамките на нормата, която е между 20 и 150 млн/мл семенна течност.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator