Начало
НачалоСексуално здравеСуингърите - нова рискова група за полово предавани болести
Суингърите - нова рискова група за полово предавани болести 24 юни 2010

Хетеросексуалните двойки, които практикуват редовно размяна на партньори (т.нар swing), имат значително повишена честота на полово предавани заболявания (ППЗ), сравнима с тази при другите високорискови групи, сочи проучване от Холандия.

Д-р Dukers-Muijrers и колеги сравнилки превалентността на ППЗ между суингърите и другите рискови групи. Суингърите се различават от непрактикуващите swing хетеросексуални лица с големия брой на едновременни партньори и сравнително честото практикуване на необезопасен секс, обясняват авторите.

В проучването били включени всички посетители на клиника за ППЗ в South Limburg (Холандия) от 2007 г. насам. 12% докладвали редовно практикуване на суинг.

Най-високи честоти на Chlamydia trachomatis и/или Neisseria gonorrhoeae били докладвани при по-младите пациенти (16-35 години), мъжете, правещи секс мъже, и суингърите. Жените-суингъри имали по-висока инфекциозна честота от мъжете, практикуващи swing.

Над 1/2 (55%) от всички диагнози при лицата на 45-години били при суингъри срещу 31% сред хомосексуални мъже.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator