Начало
НачалоСексуално здравеСокът от червена боровинка бързо се справя с уринарните инфекции
Сокът от червена боровинка бързо се справя с уринарните инфекции 27 август 2010

Сокът от червена боровинка само в рамките на 8 часа блокира растежа на патогенни бактерии в уринарния тракт, като по този начин предпазва от развитието на сериозна инфекция, докладват учени.

Предишни проучвания установиха, че активните антибактериални съставки в червената боровинка не се разрушават в храносмилателния тракт след поглъщане на сок от лековитото растение. Червената боровинка блокира растежа на редица бактерии, измежду които E. coli. Настоящото проучване подкрепя медицинската роля на Vaccinium oxycoccos.

В проучването била използвана смес от сок, вода и подсладители. Микробиологични изследвания установили, че тази смес намалява прикрепянето на E.coli към други бактерии. При този процес E.coli образува биофилм, позволяващ на бактерия да се размножава успешно, обясняват авторите.

Голям брой контролирани проучвания сочат, че сокът от червена боровинка наистина е ефективен в превенцията на инфекции на уринарния тракт. Последните от своя страна са значителен проблем, особено при женския пол - една на всеки три жени някога през живота си е имала уринарна инфекция.

Уринарните инфекции могат да се наблюдават по цялото протежение на уринарния тракт - пикочен мехур, уретра, уретер.

При развита уринарна инфекция се прилагат антибиотици, а оставена нелекувана, първата може да доведе до усложнения - особено при деца, лица в напреднала възраст или хронично болни.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator