Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статии
 
Нов суперабсорбиращ хидрогел повишава чувството на ситост
Приет с чаша вода под формата на таблетка, специален хидрогел разширява обема си в стомаха, като по-този начин засилва чувството за ситост след ядене и между отделните хранения.
 
Фолиевата киселина и витамин В6 намаляват сърдечносъдовия риск
Приемът на фолат и витамин В6 води до намаляване на риска от смърт, следствие на инсулт и сърдечносъдово заболяване при жени. При мъжкия пол комбинацията има протективен ефект срещу развитието на сърдечна недостатъчност.
 
Високогликемичните въглехидратни храни повишават риска от коронарна болест на сърцето при жените, но не и при мъже
Високият прием на храни с висок гликемичен индекс е свързан с повишен риск от коронарна болест на сърцето при жени, но не и при мъжкия пол, докладват италиански лекари в Archives of Internal Medicine.
 
Високопротеиновата и нисковъглехидратна диета е добра опция на избор при тийнейджъри със затлъстяване
Прилагането на високопротеинов и нисковъглехидратен хранителен режим е безопасен и ефикасен начин за намаляване на теглото при юноши с тежко затлъстяване, при които ефективните терапевтични опции са ограничени.
 
Транс мазнините могат да предизвикат ендометриоза
Жените, консумиращи големи количества храни, богати на омега-3 мастни киселини, имат по-нисък риск от ендометриоза спрямо спазващите хранителни режими, богати на транс-мазнини, докладват американски лекари.
 
Изненадващо: кафето намалява риска от аритмии
Ново проучване, представено наскоро, сочи, че консумацията на няколко чаши кафе на ден понижава риска от аритмии. Според проучването, консумацията на 4 и повече чаши кафе на ден е свързано с 18% редукция на този риск.
 
Консумацията на безалкохолни напитки - свързана с развитието на панкреатичен рак
Редовната консумация на безалкохолни напитки, съдържащи захар, повишава риска от рак на панкреаса, сочи ново проучване. Според резултатите, приемът на две или повече безалкохолни напитки на седмица е свързан с 87% повишен риск от този вид рак.
 
Високият прием на фруктоза - свързан с метаболитен синдром, бъбречно заболяване
Прекомерният прием на фруктоза, която се използва често като подсладител в безалкохолните напитки, може да доведе до прояви на метаболитен синдром и хронично бъбречно заболяване, сочат две проучвания. Резултатите и на двете сочат, че тези нежелани ефекти са медиирани поне донякъде от повишение в нивата на пикочна киселина.
 
Консумацията на фибри е свързана  с по-малко тегло, по-малка обиколка на талията
Приемът на фибри спомага за предпазване от напълняване и по-тънка талия, сочат резултатите на проучване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition. Според авторите, фибрите са ефективни в превенцията на затлъстяването.
 
Отслабването чрез диета при пациенти със затлъстяване подобрява сърдечните структура и функции
Отслабването със 7% до 9% в рамките на година чрез нисковъглехидратна или нискомазнинна диета води до значително подобрение на левокамерната функция и структура при лица със затлъстяване, сочи доклад, публикуван в Journal of the American College of Cardiology.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator