Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииНов суперабсорбиращ хидрогел повишава чувството на ситост
Нов суперабсорбиращ хидрогел повишава чувството на ситост

Приет с чаша вода под формата на таблетка, специален хидрогел разширява обема си в стомаха, като по-този начин засилва чувството за ситост след ядене и между отделните хранения.

Новият продукт, носещ името Attiva, включва в състава си целулозни деривати, като действа на същия принцип като бариатричната хирургия. При контакт с вода гелът повишава обема си и запълва стомаха. От бариатричната хирургия е известно, че намаляването на стомашния обем води до редукция на приема на храна.

Attiva е напълно неинвазивен препарат - няма усложненията, нежеланите реакции, морбидността и смъртността, свързани с бариатричните интервенции.

Освен че заема част от стомашния обем, революционният продукт забавя скоростта на изпразване на стомаха - друг механизъм, за който е известно че повишава ситостта. Под влияние на понижаващото се pH след нахранване, гелът се свива и преминава в тънкото черво, където отново се разширява и повишава вискозитета на чревното съдържимо.

Повишеният вискозитет забавя скоростта на абсорбция на простите захари, което подобрява гликемичния контрол.

В дебелото черво продуктът се разпада, освобождавайки всички абсорбирани течности, и се екскретира с изпражненията.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator