Начало
НачалоСексуално здраве
Някои мъже имат алергия към собствената си сперма
Мистериозен синдром, при който мъжете се разболяват от грипоподобно заболяване след оргазъм, може би се причинява от алергия към собствената семенна течност, докладват холандски лекари.
 
Обрязването намалява риска от HPV инфекция у жената
Обрязването на мъжете може би предпазва техните женски партньори от инфекция с високорискови щамове на човешкия папиломавирус (HPV), сочат резултатите на две рандомизирани контролирани проучвания, проведени в Уганда.
 
Обрязването може би не намалява хомосексуалното предаване на HIV
Въпреки че обрязването намалява риска на мъжа от инфектиране с HIV чрез хетеросексуален контакт, то предпазващият ефект на процедурата не е така явен при мъжете, правещи секс с мъже, докладват перуански лекари.
 
Хормоналната заместителна терапия - свързана с повишен риск от рак на яйчника
Постменопаузните жени, провеждащи хормонална заместителна терапия, имат 29% повишен риск от рак на яйчника, сочи проучване, проведено от европейски лекари.
 
Не само термалният ефект, а и безжичната връзка на лаптопа уврежда сперматозоидите
Излагането на радиоизлъчванията от лаптопи с безжична мрежа (Wi-Fi) може да доведе до фрагментиране на ДНК и намаляване на подвижността на сперматозоидите, снижавайки по този начин мъжкия фертилитет.
 
Високият прием на мазнини е свързан с ниско качество на спермата
Високият прием на наситени и мононенаситени мазнини е свързан със значително понижена концентрация на сперматозоиди в семенната течност, докато повишената консумация на полиненаситени мастни киселини - с по-добра подвижност и морфология на мъжките полови клетки.
 
HPV предизвиква бавна епидемия от рак на устната кухина
Човешкият папиломавирус (HPV) е рисков фактор за развитието на орофарингеален плоскоклетъчен карцином (ОПКК) и може би е отговорен за нарастващата честота на злокачественото заболяване, дори и при лица, които не пушат и не консумират алкохол.
 
Острата болка в тестисите често се дължи на ускуване (торзия)
В над 50% от случаите острата скротална болка се дължи на торзия на тестисите, докладва шотландски екип в BJU International.
 
Орална транексамова киселина при тежко менструално кървене
Нова орална формулировка на транексамовата киселина е безопасна и ефективна при лечението на тежко менструално кървене, сочат резултатите на фаза 3 проучване, публикувано в Obstetrics & Gynecology.
 
Стволови клетки възстановяват яйчниковата функция
Учени успяха да възстановят яйчниковата функция на плъхове, инжектирайки ги с мезенхимни стволови клетки. Според изследователите, този подход би поставил нова ера в лечението на женския стерилитет.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator