Начало
НачалоСексуално здравеНякои мъже имат алергия към собствената си сперма
Някои мъже имат алергия към собствената си сперма 18 януари 2011

Мистериозен синдром, при който мъжете се разболяват от грипоподобно заболяване след оргазъм, може би се причинява от алергия към собствената семенна течност, докладват холандски лекари.

Това състояние е известно в медицинските журнали като посторагазмов болестен синдром (POIS) и се проявява чрез грипоподобни симптоми в рамките на секунди, минути или часове след мастурбация, полов акт или спонтанна еякулация. Продължителността на POIS e в рамките на седмица.

Д-р Marcel Waldinger от Utrecht University (Холандия) смята, че хипосенсибилизиращата терапия би могла да помогне на тези пациенти.

Въпреки че е документиран в различни журнали от 2002 г. насам, POIS е неизвестно състояние сред общопрактикуващите лекари. Синдромът най-вероятно е рядък, като пациентите, страдащи от него, рядко посещават лекар.

Екипът на д-р Waldinger анализирал 45 холандци, диагностицирани със заболяването. Всички се чувствали добре по време на мастурбацията без еякулация, но веднага след настъпването й докладвали сериозно влошаване на състоянието си, понякога - в рамките на няколко минути.

33 от мъжете се съгласили на кожен prick тест с разтвор на собствената си семенна течност. 88% имали позитивен резултат.

В отделно проучване на същия екип, двама от пациентите били третирани с хипосенсибилизираща терапия (алергенна имунотерапия), при която тялото периодично се излага на малки но постепенно повишаващи се количества алерген в рамките на няколко години. Било установено значително подобрение на POIS симптомите.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator