Начало
НачалоНашето здраве
 
Коварни стволови клетки правят чернодробния рак труден за лечение
Чернодробните злокачествени тумори се състоят от "суперракови" стволови клетки, които са причина за резистентност към химиотерапия и бърз разпространяване към други части на тялото и рецидив след хирургичното отстраняване на тумора, докладват изследователи от Хонг Конг.
 
Gabapentin срещу алкохолна зависимост
Добавянето на gabapentin към naltrexone подобрява навиците на пиене спрямо монотерапията с naltrexone, сочи проучване, включващо лица, сериозно злоупотребяващи с алкохол.
 
Слънчевото изгаряне хвърля светлина върху разработката на нови медикаменти срещу болка
Заглавието може да ви звучи странно, но е истина. Учени откриха молекула в тялото, която контролира чувството за болка при облъчване с UVB радиация (или т.нар слънчево изгаряне). Тази молекула (CXCL5) е хемокин, който привлича клетки на имунната система в увредената тъкан, предизвиквайки болка и чувствителност.
 
Тютюнопушенето повишава смъртността от рак на простатата
Пациентите, които пушат и са диагностицирани с рак на простатата, имат повишен риск от смърт, следствие на раковото заболяване. Освен това се наблюдават и повишени обща и сърдечносъдова смъртност, повишен риск от рецидив на рака.
 
Алкохолните запои могат да увредят младия мозък
Младежите, които злоупотребяват с алкохол, имат значително повишен риск от увреждане на мозъка, предупреждават американски изследователи от University of Cincinnati (UC).
 
Полусинтетична омега-3 киселина намалява триглицеридите без да покачва LDL
Експерименталният препарат AMR101, който съдържа пречистена ейкозапентаенова киселина, намалява високите триглицеридни нива с до 45% спрямо плацебо и не покачва LDL-холестерола, сочи проучване.
 
Злоупотребата с алкохол покачва риска от пневмония
Сериозно злоупотребяващите с алкохол често биват хоспитализирани по повод пневмония, докладват датчани. Става въпрос за лица, консумиращи над 50 питиета на седмица.
 
Кокаинът подмолно уврежда сърдечния мускул
При повечето злоупотребяващи с кокаин лица сърдечносъдовите магнитно-резонансни изследвания на сърцето често установяват миокардно увреждане, което не се засича с тропониновите, натриуртичните пептидни и стрес тестове, както и с електро- и ехокардиография.
 
Мигрената може да се окаже рисков фактор за инсулт
Все повече данни сочат, че мигрената трябва да се включи като като рисков фактор за сърдечносъдово заболяване или по-специфично - за инсулт, смята експертът Enrico Agabiti-Rosei (University of Brescia).
 
Повечето мозъчни тумори не са в областта на лъчение на телефона
Мозъчните тумори сред използващите мобилни телефони не са локализирани в областта, където има най-много лъчение от телефона, се посочва в нов доклад.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator