Начало
НачалоНашето здравеКокаинът подмолно уврежда сърдечния мускул
Кокаинът подмолно уврежда сърдечния мускул 24 юни 2011

При повечето злоупотребяващи с кокаин лица сърдечносъдовите магнитно-резонансни изследвания на сърцето често установяват миокардно увреждане, което не се засича с тропониновите, натриуртичните пептидни и стрес тестове, както и с електро- и ехокардиография.

Според доклад, публикуван в Heart, субклиничното сърдечно структурно увреждане е честа находка сред дългоупотребяващите кокаин. Това може би налага нуждата от скрининг при тези лица, въпреки наличието на асимптоматичност.

Италиански лекари изследвали 25 мъже и жени 5 без симптоми или история за сърдечно заболяване, но с дълга история за кококаиново пристрастяване. Всички били изследвани чрез сърдечен магнитен резонанс и други тестове в рамките на програма за абстиненция. При 83% имало данни за миокарден едем или фиброза. Цялата кохорта имала нормална глобална левокамерна функция. Нямало данни за аритмия, ангина и исхемия на стрес тестовете и 24-часовото Холтерово мониториране.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator