Начало
НачалоНашето здравеТютюнопушенето повишава смъртността от рак на простатата
Тютюнопушенето повишава смъртността от рак на простатата 04 юли 2011

Пациентите, които пушат и са диагностицирани с рак на простатата, имат повишен риск от смърт, следствие на раковото заболяване. Освен това се наблюдават и повишени обща и сърдечносъдова смъртност, повишен риск от рецидив на рака.

Според проучване, публикувано в Journal of the American Medical Association, дори и след отчитане на клиничен стадий и степен, настоящите пушачи имали повишен риск от ракова смърт (38%).

Пушещите по време на диагнозата мъже имали 47% повишен риск от биохимичен рецидив, като повечето изпушени цигари били свързани с повишен риск от смърт, следствие на рака, сърдечносъдов инцидент или друга причина.

На базата на тези резултати, повишеният риск от смърт следствие рак на простатата може да бъде добавен към дългия списък на негативните ефекти, свързани с тютюнопушенето, обобщават авторите. Те все пак успокояват, че отказването от цигарите води до понижение на описаните по-горе рискове.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator