Начало
НачалоНашето здравеЗлоупотребата с алкохол покачва риска от пневмония
Злоупотребата с алкохол покачва риска от пневмония 28 юни 2011

Сериозно злоупотребяващите с алкохол често биват хоспитализирани по повод пневмония, докладват датчани. Става въпрос за лица, консумиращи над 50 питиета на седмица.

Това не е първото проучване, което открива връзка между алкохола и пневмонията. Все още не може да се установи, дали алкохолът сам по себе си води до пневмония или може би алкохол-свързаните хронични заболявания - чернодробни и сърдечни, играят роля.

В настоящото проучване били включени над 45 000 лица на възраст между 50 и 64 години, неболедували никога от пневмония. В рамките на следващите 12 години около 4% били хоспитализирани по повод пневмония.

При жените не била установена връзка между алкохолната консумация и риска от пневмония, но при мъжете, приемащи над 50 питиета на седмица бил установен 80% повишен риск от хоспитализиране по повод пневмония.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator