Начало
НачалоБременност и раждане
Дългото раждане не влошава прогнозата на новороденото
Въпреки че дългият първи стадий на раждането (>30 часа) е свързан с повишена честота на цезарово сечение и хориоамнионит, прогнозата за новородените е благоприятна, сочи 18-годишно проучване.
 
Кръвна група 0 може би е свързана с проблемно забременяване
Кръвна група 0 може да повлияе шансовете за успешна бременност, докладват учени от Yale University и Albert Einstein College of Medicine. Проведено от тях проучване сочи, че пациентите с тази кръвна група имат двойно повишен риск от редуциран овариален резерв.
 
Сутрешното гадене може да означава по-здрава бременност
Ново проучване потвърждава, че жените с често сутрешно гадене и повръщане (Nausea gravidarum, emesis gravidarum) в ранната бременност имат понижен риск от аборт.
 
Лекото пиене по време на бременност не е вредно за плода?
Децата, родени от майки, консумирали 1-2 алкохолни напитки на седмица по време на бременността, нямат повишен риск от клинично значими поведенчески и когнитивни проблеми на 5-годишна възраст, сочи ново проучване.
 
Някои видове репродуктивни техники могат да повлияят половия баланс
Определени асистирани репродуктивни техники могат да повлияят половия баланс, сочи голямо проучване, публикувано в BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynaecology. Според статията, някои репродуктивни техники могат да доведат до раждането на повече момчета.
 
Дефицитът на витамин D - свързан с тежка прееклампсия
Дефицитът на витамин D през ранните периоди на бременността е свързан с повишен риск от тежка прееклампсия докладват американски лекари в Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.
 
Преносените деца също имат повишен риск от церебрална парализа
Бебетата, родени след 40 гестационна седмица, имат повишен риск от развитие на церебална парализа, докладват лекари. Тяхното проучване е публикувано в септемврийския брой на Journal of the American Medical Association.
 
Антимикробна профилактика при всички цезарови сечения
American College of Obstetricians and Gynecologists препоръчва антимикробна профилактика при всички цезарови сечения, с изкление на случаите, при които на пациента вече е назначен адекватен антибиотичен режим (напр. при хориоамнионит). Антибиотичната профилактика трябва да бъде приложена в рамките на 60 минути от започване на процедурата.
 
Aciclovir, valaciclovir през първия триместър не са свързани със сериозни родилни дефекти
Излагането на aciclovir или valaciclovir през първия триместър на бременността не е свързано с повишен риск от сериозни родилни дефекти, сочат резултатите на голямо популационно проучване, публикувано в Journal of the American Medical Association.
 
Аспирин за превенция на прееклампсията
Нискодозовият аспирин намалява с над 50% риска от прееклампсия, преждевременно раждане и интраутеринно забавяне на растежа при високорискови жени, сочи мета-анализ.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator