Начало
НачалоБременност и ражданеДългото раждане не влошава прогнозата на новороденото
Дългото раждане не влошава прогнозата на новороденото 29 октомври 2010

Въпреки че дългият първи стадий на раждането (>30 часа) е свързан с повишена честота на цезарово сечение и хориоамнионит, прогнозата за новородените е благоприятна, сочи 18-годишно проучване.

Проучването включвало над 10 000 първескини. Честотата на цезарово сечение била 6.1% при раждания с времетраене между 3 и 30 часа и 13.5% при по-дълги раждания. Съответните честоти на хориоамнионит били съотв. 12.5% и 23.%. Времетраенето на раждането не било свързано с честотата на перинеални разкъсвания 3 и 4 степен, постпартално кървене и ендомиометрит.

Удължената първа фаза (интервалът между появата на контракции до пълно цервикално разкритие) не била свързана с повишена честота на ацидемия, сепсис, аспирация на мекониум, раменна дистокия и родилни травми при новороденото, докладват д-р Yvonne W. Cheng и колеги от University of California в ноемврийския брой на Obstetrics & Gynecology.

Въпреки че удължената първа фаза е свързана с повишен риск от цезарово сечение, голяма част от жените успяват да постигнат вагинално раждане. Вагиналното раждане през първата бременност значително намалява риска от цезарово сечение през следващите, отбелязват авторите.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator