Начало
НачалоБременност и ражданеСутрешното гадене може да означава по-здрава бременност
Сутрешното гадене може да означава по-здрава бременност 08 октомври 2010

Ново проучване потвърждава, че жените с често сутрешно гадене и повръщане (Nausea gravidarum, emesis gravidarum) в ранната бременност имат понижен риск от аборт.

Nausea gravidarum (NG) засяга между 50% и 90% от жените в ранна бременност. Предишни проучвания сочат, че жените с тези симптоми имат понижен риск от аборт. За да изследват тази връзка по-детайлно, лекари от University of North Carolina анализирали 2400 жени, живеещи в 3 американски града.

89% от жените имали някаква степен на NG, като 53% имали повръщане и гадене. 11% от жените направили спонтанен аборт преди 20-та седмица.

Авторите установили, че жените без гадене и повръщане през първия триместър имат 3.2 повишен риск от аборт спрямо жените с NG. Тази връзка била особено силна при по-възрастните жени, като при бременните над 35-годишна възраст без NG рискът от неуспешна бременност бил 12 пъти повишен.

Екипът смята, че тези резултати се дължат на чувствителността на бременната спрямо резкия скок на някои хормони, които са изключително важни за поддържане на бременността.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator