Начало
НачалоБременност и ражданеНякои видове репродуктивни техники могат да повлияят половия баланс
Някои видове репродуктивни техники могат да повлияят половия баланс 30 септември 2010

Определени асистирани репродуктивни техники могат да повлияят половия баланс, сочи голямо проучване, публикувано в BJOG: An International Journal of Obstetrics and Gynaecology. Според статията, някои репродуктивни техники могат да доведат до раждането на повече момчета.

В проучването участвали клиники от Австралия и Нов Зеландия, където националните регулации забраняват половата селекция. Били анализирани 13 165 жени, претърпели in vitro фертилизация (IVF).

Сред жените с проведена стандартна IVF, половото съотношение на родените бебета било 53% момчета срещу 47% момичета. Интрацитоплазменото спермално инжектиране (ICSI) било свързано с равностойно полово съотношение на новородените: 50%-50%.

По-голяма честота на мъжки раждания се наблюдавали от ембриони, трансферирани в матката 4 дни след фертилизацията (54.1%), докато трансферът в рамките 2-3 дни след фертилизацията бил свързан с раждане на момче в 49.9% от случаите.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator