Начало
НачалоБременност и ражданеКръвна група 0 може би е свързана с проблемно забременяване
Кръвна група 0 може би е свързана с проблемно забременяване 27 октомври 2010

Кръвна група 0 може да повлияе шансовете за успешна бременност, докладват учени от Yale University и Albert Einstein College of Medicine. Проведено от тях проучване сочи, че пациентите с тази кръвна група имат двойно повишен риск от редуциран овариален резерв.

Авторите изследвали нивата на репродуктивния хормон FSH при жени под 45-годишна възраст. Жените с FSH нива над 10 били дефинирани като лица с понижен овариален резерв. Жените с кръвна група А и АВ имали значително понижен риск от FSH нива >10 спрямо тези с кръвна група 0 и В.

Директорът на Центъра по репродуктивна медицина в Глазгоу д-р Richard Fleming намира резултатите доста изненадващи. Все пак FSH методът не е най-надеждният начин за измерване на фертилността, предупреждава Fleming. FSH отчита добре крайностите на овариалния резерв, но не и по-умерените стойности.

По-добрият тест е измерването на антимюлеров хормон., които са по-прецизен маркер за овариалния резерв, допълва той.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator