Начало
НачалоБременност и ражданеЛекото пиене по време на бременност не е вредно за плода?
Лекото пиене по време на бременност не е вредно за плода? 07 октомври 2010

Децата, родени от майки, консумирали 1-2 алкохолни напитки на седмица по време на бременността, нямат повишен риск от клинично значими поведенчески и когнитивни проблеми на 5-годишна възраст, сочи ново проучване.

Според последното, тези деца де факто имали по-малко поведенчески проблеми и по-висок когнитивен потенциал спрямо родените от майки, които не са употребявали алкохол по време на бременността. Проучването е публикувано в Journal of Epidemiology and Community Health.

Момчетата и момичетата, родени от жени, консумирали ниски количества алкохол през бременността имали 30% понижен риск от поведенчески проблеми спрямо децата на майки въздържателки.

Когнитивните тестове също не установили негативни ефекти от ниските количества алкохол по време на бременност; напротив - децата на такива майки имали по-високи резултати на различни тестове за оценка на умствените умения.

Все пак авторите подчертават наблюдателния характер на проучването и предупреждават, че резултатите на последното трябва да се тълкуват с повишено внимание.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator