Начало
НачалоСексуално здраве
Глюкозният контрол ограничава еректилната дисфункция при диабет тип 1
Интензивната гликемична терапия намалява риска от еректилна дисфункция (ЕД) при млади мъже с диабет тип 1. Това сочат резултатите на проучване, публикувано в Journal of Urology. Според авторите, тези резултати биха могли да се окажат допълнителен мотиватор за придържането към терапията от страна на пациентите.
 
Емболизацията на простатната артерия подобрява симптомите на доброкачествената хиперплазия на простатата
Португалски лекари предричат че в рамките на 5 години артериалната емболизация ще измести конвенционалната хирургия за облекчаване на симптомите на доброкачествената хиперплазия на простата.
 
Комбиниран орален контрацептив намалява тежкото менструално кървене
Орален контрацептив, съдържащ estradiol valerate и dienogest значително подобрява тежкото менструално кървене, което е без органична патологична причина.
 
Шоковълнова терапия помага при мъжете с тежка еректилна дисфункция
Нискоинтензитетната шоковълнова терапия върху пениса може да подобри тежката еректилна дисфункция (ЕД), неповлияваща се от конвенционалната терапия с фосфофодиестеразни инхибитори (PDE-5), сочи проучване.
 
Храните, богати на витамини В, може би намаляват риска от предменструален синдром
Жените, приемащи богати на витамини В храни, имат понижен риск от предменструален синдром (ПМС), твърдят лекари в American Journal of Clinical Nutrition. В проведено проучване те установили 25% понижен риск от това състояние.
 
Жените може би имат повишена честота на фекална инконтиненция
Една на всеки пет жени може би страда от фекална инконтиненция, сочи проучване от Австралия. Авторите му установили, че тези жени имат повишена честота на уринарна инконтиненция с тенденция за повишение с възрастта.
 
Аногениталната дистанция - свързана с мъжкия фертилитет
Когато става въпрос за мъжкия фертилитет, се оказва, че размерът има значение. Но не става въпрос за размера на пениса или тестисите, а за разстоянието между ануса и гениталиите - аногенитална дистанция (АГД).
 
Ранното оплешивяване е свързано с повишен риск от рак на простатата
Ранното оплешивяване през третата декада от живота е свързано с над 2 пъти повишен риск от рак на простатата ма по-късен етап, докладва френски екип в Annals of Oncology.
 
Мъжете: ОК, ако изневярарата е с жена
50% от мъжете биха простили изневярата на женските си половинки, стига тя да е с друга с жена, сочи ново проучване. Значително по-малко жени обаче биха простили, ако приятелят им изневерява с други мъже.
 
Дислипидемията е честа при жените с поликистоза на яйчниците
Жените с поликистоза на яйчниците имат повишени нива на LDL- и не-HDL-холестерола, както и отклонения в триглицеридните и HDL-C нива, сочи мета-анализ.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator