Начало
НачалоСексуално здравеРанното оплешивяване е свързано с повишен риск от рак на простатата
Ранното оплешивяване е свързано с повишен риск от рак на простатата 16 февруари 2011

Ранното оплешивяване през третата декада от живота е свързано с над 2 пъти повишен риск от рак на простатата ма по-късен етап, докладва френски екип в Annals of Oncology.

Французите провели ретроспективно проучване и установили, че наличието на андрогенна алопеция на 20-годишна възраст е свързано с 2.01 пъти повишен риск от на простата след 60-та година от живота.

За щастие не била установена връзка между преждевременното оплешивяване и инвазивността на раковото заболяване. Подобна връзка не била отчетена и относно характеристиката на алопецията.

Авторите все пак отбелязват, че ранната алопеция би могла да служи за идентифициране на младите мъже с повишен риск от рак на простата. По тази начин тази популация би имала най-голяма полза от програмите за скрининг и превенция.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator