Начало
НачалоСексуално здравеКомбиниран орален контрацептив намалява тежкото менструално кървене
Комбиниран орален контрацептив намалява тежкото менструално кървене 30 март 2011

Орален контрацептив, съдържащ estradiol valerate и dienogest значително подобрява тежкото менструално кървене, което е без органична патологична причина.

Контрацептивът (Natazia, Bayer HealthCare Pharmaceuticals) представлява атрактивна алтернатива на стандартната терапия при това състояние, обяснява главният автор на проучване, публикувано в Obstetrics & Gynecology.

Проучването, спонсорирано от фармацевтичната компания, включвало 190 жени на възраст над 18 години, страдащи от тежко, пролонгирано или често менструално кървене или комбинация от първите. Тежкото кървене било дефинирано като поне 2 епизода, включващи кръвозагуба от поне 80 мл кръв, в рамките на 28-дневния скринингов период. Пролонгираното кървене пък било дефинирано като поне 2 епизода с продължителност от поне 8 дни, а честото кървене - като 5 или повече епизода.

Участниците били рандомизирани на estradiol valerate и dienogest или плацебо.

Пълният терапевтичен отговор бил значително по-чест при активната група 29.2% срещу 2.9% в intent-to treat анализа.

Според авторите ефектът на комбинирания препарат може се дължи на уникалния дозов режим и хормоналните компоненти на новия орален контрацептив.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator