Начало
НачалоСексуално здравеМъжете: ОК, ако изневярарата е с жена
Мъжете: ОК, ако изневярарата е с жена 01 февруари 2011

50% от мъжете биха простили изневярата на женските си половинки, стига тя да е с друга с жена, сочи ново проучване. Значително по-малко жени обаче биха простили, ако приятелят им изневерява с други мъже.

Изследователи от University of Texas анкетирали 718 колежани относно реакциите им относно различни типове изневяра в една дългосрочна връзка.

50% от мъжете отговорили, че биха продължили връзката с жена, която е изневерила с друга жена, докато само 22% биха простили изневярата с друг мъж. Интересното е, че повече жени биха простили, ако изневярата е с друга жена - 28%, отколкото изневярата е с друг мъже - само 21%

При мъжете и жените се активират различни механизми на ревност, отбелязва главният автор. Мъжете се чувстват по-застрашени от съперник мъж, поради "несигурност в мъжеството си", докато не виждат проблем в хомосексуалната афера на партньорката си с жена - напротив, така се отдава възможност за сексуални контакти с повече от една жена едновременно, което задоволява желанието на мъжа за повече партньорки. Жените от друга страна се чувстват застрашени, че ще бъдат изоставени.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator