Начало
НачалоСексуално здравеШоковълнова терапия помага при мъжете с тежка еректилна дисфункция
Шоковълнова терапия помага при мъжете с тежка еректилна дисфункция 21 март 2011

Нискоинтензитетната шоковълнова терапия върху пениса може да подобри тежката еректилна дисфункция (ЕД), неповлияваща се от конвенционалната терапия с фосфофодиестеразни инхибитори (PDE-5), сочи проучване.

Лекари от Rambam Medical Center (Хайфа, Израел) докладват, че шоковълновата терапия е ефективна както при респондерите, така и при нереспондерите на конвенционалната PDE-5 терапия. Според израелците, подходът, приложен директно върху кавернозната тъкан, има уникален физиологичен ефект върху еректилния механизъм.

Авторите изследвали 29 мъже с васкулогенна (съдова) еректилна дисфункция с оценка 8.8 по Международния Индекс за Еректилна Функция. Средната възраст на участниците била 62.8 години.

Шоковълновата терапия все повече се използва за регенерация на малките коронарни съдове при пациенти с ангина, които не са подходящи за коронарна хирургия или ангиопластика, обяснява д-р Варди. Би могло да се очаква, че щом терапията подобрява васкулатурата на сърцето, то подобен ефект може би има и при пениса. 80% от случаите на еректилна дисфункция имат съдов произход.

В края на проучването 21 пациенти (72.4%) постигнали ригидност на пениса от 3 нагоре, което означава постигане на пълна вагинална пенетрация. Средната оценка за еректилна функция се покачила с 5 и повече точки при 75.9% от пациентите. Средното подобрение при всички пациенти надвишавало 10 точки. Еректилната функция на 8 пациенти се нормализирала при втората визита, като при тези пациенти изчезнала нуждата от медикаменти.

Нямало оплаквания от болка, свързана с терапия, нито нежелани ефекти по време на проследяването. Интензитетът на шоковите вълни бил 1/10 от тази при използвания при бъбречни камъни.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator