Начало
НачалоСексуално здравеХраните, богати на витамини В, може би намаляват риска от предменструален синдром
Храните, богати на витамини В, може би намаляват риска от предменструален синдром 15 март 2011

Жените, приемащи богати на витамини В храни, имат понижен риск от предменструален синдром (ПМС), твърдят лекари в American Journal of Clinical Nutrition. В проведено проучване те установили 25% понижен риск от това състояние.

Интересното в случая е, че резултатите не били валидни при жените, приемащи В витамини от добавки.

Проучването не доказва, че В витамините (като тиамин и рибофлавин) намаляват риска от ПМС. Възможно е, жените, консумиращи големи количества от тези витамини, да имат други навици или характеристики, които оказват ефект.

Все пак авторите съветват жените с ПМС да приемат достатъчни количества богати на тиамин и рибофлавин храни.

Тежкият ПМС засяга една на всеки шест жени и понякога се лекува или с противозачатъчни средства, или антидепресанти.

Конкретно в настоящото проучване, жените , консумиращи 1.9 мг тиамин на ден, имали понижен риск от ПМС - 2 от 5 жени развили ПМС спрямо 3/5 от консумиращите около 1.2 мг/ден.

Резултатите били сходни при приемащите съотв. 2.5 мг и 1.4 мг рибофлавин.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator