Начало
НачалоСексуално здравеАногениталната дистанция - свързана с мъжкия фертилитет
Аногениталната дистанция - свързана с мъжкия фертилитет 08 март 2011

Когато става въпрос за мъжкия фертилитет, се оказва, че размерът има значение. Но не става въпрос за размера на пениса или тестисите, а за разстоянието между ануса и гениталиите - аногенитална дистанция (АГД).

Мъжете, чиято АГД е по-къса от средната (52 мм), имат 7 пъти по-висок риск от субфертилност спрямо лицата с АГД > 52 мм, сочи проучване, публикувано в Environmental Health Perspectives.

Дистанцията, измерена между ануса и задната част на скротума, е свързана с мъжкия фертилитет, включително количеството сперма и броя на сперматозоидите. Колкото по-къса е АГД, толкова рискът от понижен брой сперматозоиди е по-голям, сочи проучването.

Предишни проучвания, публикувани през 2005 и 2008 г, сочат, че майките изложени на фталати по време на бременността, имат по-често синове с къса АГД. Фталатите са широко разпространени в индустриалните продукти, шампоани, сапуни, пластмаси, бои и някои пестициди.

Според проучванията, жените с високи нива на фталати в урината по време на бременност имат 10 пъти повишен риск от раждането на син с по-къса от очакваната АГД.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator