Начало
НачалоСексуално здравеЖените може би имат повишена честота на фекална инконтиненция
Жените може би имат повишена честота на фекална инконтиненция 10 март 2011

Една на всеки пет жени може би страда от фекална инконтиненция, сочи проучване от Австралия. Авторите му установили, че тези жени имат повишена честота на уринарна инконтиненция с тенденция за повишение с възрастта.

Оценките за честотата на инконтиненция варират значително, най-вероятно поради факта, че пациентите се притесняват да говорят за тези проблеми.

Д-р Дейвис и колеги раздали въпросници на 442 жени на възраст между 26 и 82 години с въпроси относно здравни и поведенчески навици, включително въпроси, свързани със симптомите на уринарна и фекална инконтиненция.

20% докладвали незадръжка на течна фекална маса поне веднъж през последните 3 месеца. 4.5% докладвали за изпускане на "добре оформени" фекални маси. Двата типа фекална незадръжка били по-чести при по-възрастните жени: при 1/3 от жените на възраст между 65 и 74 години и при 1/7 от тези на възраст между 45 и 54 години.



 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator