Начало
НачалоНашето здраве
 
Всички нарушения на храненето могат да бъдат смъртоносни; анорексията - най-вече
Пациентите с нарушение на храненето от всякакъв тип имат значително повишен риск от смърт, като anorexia nervosa е най-смъртоносна - с най-висока смъртност и честота на самоубийства.
 
Инфарктът на миокарда има по-голяма наследственост от инсулта
Вероятността за наследственост на предразположение към инфаркт на миокарда е значително по-голяма спрямо тази за инсулт, сочи популационно проучване.
 
Не ваксините, а самият грип води до Гилен-Баре
Ново проучване успокоява страховете относно евентуална връзка между противогрипните ваксини и понякога фаталния синдром на Гилен-Баре (ГБС). Френски изследователи докладват, че третираните с противогрипна ваксина нямат повишен риск от ГБС спрямо неваксинираните.
 
Високите жени имат повишен риск от рак
Високите жени имат повишен риск от развитие на различни видове рак спрямо по-ниските, сочи епидемиологично проучване, публикувано в Lancet Oncology. Авторите установили, че всеки 10 по-висок ръст са свързани с 16% повишен риск от рак, като рискът бил проявен при всички вариации на нормалния ръст.
 
Не откриват връзка между клетъчните телефони и вид тумор
Проучване сред над 2.8 милиона датчани сочи, че употребяващите клетъчни телефони в продължение на 11-15 години нямат повишен риск спрямо по-новите потребители от акустичен невром.
 
Пасивното тютюнопушене причинява глухота при младежите
Пасивното или вторичното тютюнопушене може да доведе до повишение на риска от сензориневрална загуба на слуха (СЗС) при младежи, което означава, че при тази популация трябва да се внедрят мерки за скрининг чрез периодични аудиологични тестове.
 
Витамин С - изключително важен за ретината
Ново изследване сочи, че GABA рецепторите в ретината се нуждаят от аскорбинова киселина (витамин С), за да функционират нормално. Това откритие може да се окаже важно за заболявания като епилепсия и глаукома.
 
Децата са в по-голяма безопасност, ако кара бабата или дядото
При участите на дете в автомобилен инцидент, вероятността за травми е по-малка, ако зад волана е дядото или бабата, отколкото ако кара майката или бащата, докладват американци.
 
Свързват компонент на тефлона с повишен риск от артрит
Високите кръвни нива на перфлуорооктаноат (PFOA) са свързани с повишен риск от артрит, сочи голямо проучване сред лица, изложени на това химическо вещество чрез питейната вода.
 
Горещият чай и кафе могат да намалят риска от MRSA
Нови изследвания сочат, че хората, които пият горещи чай или кафе имат наполовина понижен риск риск от носителство на метицилин-резситентен Staphylococcus aureus (MRSA) в носната кухина.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator