Начало
НачалоНашето здравеСвързват компонент на тефлона с повишен риск от артрит
Свързват компонент на тефлона с повишен риск от артрит 13 юли 2011

Високите кръвни нива на перфлуорооктаноат (PFOA) са свързани с повишен риск от артрит, сочи голямо проучване сред лица, изложени на това химическо вещество чрез питейната вода.

Лицата с най-високи нива на PFOA имали 40% повишен риск от артрит спрямо тези с по-ниски нива. Резултатите се базират на данни от близо 50 000 души, живеещи в Охайо и Западна Вирджиния, където водата е била замърсена от химическа фабрика. PFOA и перфлуорооктановия сулфонат (PFOS) се използват при направата на незалепващи и нераждаеми покрития.

Двата химикала са постоянни органични замърсители, тъй като остават в околната среда и човешкия организъм с години. Има сведения, че повлияват човешката и животинската имунна система и метаболизъм.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator