Начало
НачалоНашето здравеДецата са в по-голяма безопасност, ако кара бабата или дядото
Децата са в по-голяма безопасност, ако кара бабата или дядото 15 юли 2011

При участите на дете в автомобилен инцидент, вероятността за травми е по-малка, ако зад волана е дядото или бабата, отколкото ако кара майката или бащата, докладват американци.

Тяхното проучване е публикувано в Pediatrics и включва данни за катастрофи, в които участва дете под 16-годишна възраст. Анализът сочи, че когато зад волана са били бабата или дядото, 0.7% от децата са получили наранявания. При шофьор майка или татко, 1% получили увреждания.

След като били отчетени и други фактори - обстоятелства и тежест на катастрофата, рискът от нараняване на детето бил 50% по-нисък при дядо или баба зад волана.

Авторите смятат, че по-възрастните лица карат по-бавно и оставят по-голяма дистанция спрямо предния автомобил и това допринася за установения по-нисък риск от нараняване.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator