Начало
НачалоНашето здравеВсички нарушения на храненето могат да бъдат смъртоносни; анорексията - най-вече
Всички нарушения на храненето могат да бъдат смъртоносни; анорексията - най-вече 28 юли 2011

Пациентите с нарушение на храненето от всякакъв тип имат значително повишен риск от смърт, като anorexia nervosa е най-смъртоносна - с най-висока смъртност и честота на самоубийства.

В нов мета-анализ била установена сходна смъртност между лицата с bulimia nervosa и неуточнено нарушения на храненето. Анорексия нервоза била свързана с най-висока смъртност - 5 смъртни случая на 1000 пациентски години. Всеки пети смъртен случай бил след самоубийство.

Най-висок риск от смърт имало при лицата с проявена анорексия във възрастовата група между 20 и 29 година.

Авторите не са изненадани от високата смъртност, а по-скоро от високата честота на самоубийства сред тази популация. Резултатите от анализа сочат, че нарушенията на храненето са сериозни заболявания и изискват незабавно лечение.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator