Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статии
 
Обядът пред компютъра е свързан с приема на повече калории
Хапването пред компютъра е свързано с повишаване на апетита, особено за сладки неща, сочи малко проучване, включващо 44 мъже и жени. В лабораторен експеримент било установено, че обядващите пред компютъра консумират повече бисквити спрямо лицата без допълнително занимание по време на хранене.
 
Диетите, богати на протеини и храни с нисък гликемичен индекс, са най-ефективни за поддържане на загубата на тегло
Ново проучване, изследващо начините за поддържане на загубеното чрез калорийно-рестриктивна диета тегло , сочи, че високопротенната и нискогликемична диета е значително по-ефективна от останалите хранителни режими.
 
Приемът на фруктоза е свързан с повишен риск от подагра
Консумацията на подсладени със захар напитки, портокалов сок и фруктоза е свързана с повишен риск от подагра, сочи анализ на Nurses' Health Study.
 
Високонитратната диета може би е полезна за остаряващия мозък
Приемът на високонитратни храни от по-възрастни индивиди води до подобряване на регионалното мозъчно кръвоснабдяване в ключови области, свързани екзекутивните функции (планиране, абстрактно мислене и др.)
 
Мононенаситените мазнини покачват HDL- и свалят LDL-холестерола
Добавянето на моненаситени мазнини към хранителния режим може да спомогне за покачване на HDL- и сваляне на LDL-холестерола, сочи проучване, публикувано в Canadian Medical Association Journal.
 
Кафето намалява и риска от рак на устната кухина
Редовното пиене на кафе е свързано с 36% редукция на риска от рак на устната кухина и фаринкса, сочи мета-анализ на наблюдателни проучвания, публикуван в Annals of Oncology.
 
Пропускането на закуската е лоша идея
Ново австралийско проучване потвърждава, че пропускането на закуската не е добра идея. Според авторите, практикуването на този лош навик през детството и зрелостта е свързано с наличието на повече сърдечносъдови рискови фактори.
 
Кафето предпазва от подагра при по-възрастни жени
Приемът на няколко чаши кафе на ден в продължение на много години понижава наполовина риска от подагра при жени в постменопаузна възраст, докладват американски лекари.
 
Базираната на животински продукти нисковъглехидратна диета е свързана с повишена смъртност
Базираната на животински продукти нисковъглехидратна диета е свързана с повишена смъртност, а тази, съдържаща в себе си повече растителни продукти - с по-нисък риск от смърт, сочат резултатите на анализ на две проучвания, публикуван в Annals of Internal Medicine.
 
Дефицитът на витамин D - свързан с някои автоимунни заболявания
Нови биологични доказателства сочат, че витамин D може би предпазва от някои автоимунни заболявания и определени видове рак. Според генетичен анализ витаминът взаимодейства с гени, специфични за колоректалния карцином, множествената склероза, тип 1 диабета и други заболявания.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator