Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииПропускането на закуската е лоша идея
Пропускането на закуската е лоша идея

Ново австралийско проучване потвърждава, че пропускането на закуската не е добра идея. Според авторите, практикуването на този лош навик през детството и зрелостта е свързано с наличието на повече сърдечносъдови рискови фактори.

Редица изследвания сочат, че лицата, които не закусват, често имат по-лоши хранителни навици и са по-малко активни спрямо лицата, които не пропускат сутрешната закуска. Няколко проучвания свързват липсата на закуска с по-висока телесна маса и висок холестерол.

Д-р Смит и колеги анализирали данни от Childhood Determinants of Adult Health study, в което участниците били анкетирани през 1985 г., когато са били на възраст между 9 и 15 години, и след това отново през 2004-2005 г.

Било установено, че лицата които системно не закусват, имат обиколка на талията средно с 5 см повече спрямо лицата, закусващи като деца и зрели. При незакусващите били отчетени по-високи инсулинови нива и по-високи нива на общ и LDL-холестерол.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator