Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииБазираната на животински продукти нисковъглехидратна диета е свързана с повишена смъртност
Базираната на животински продукти нисковъглехидратна диета е свързана с повишена смъртност

Базираната на животински продукти нисковъглехидратна диета е свързана с повишена смъртност, а тази, съдържаща в себе си повече растителни продукти - с по-нисък риск от смърт, сочат резултатите на анализ на две проучвания, публикуван в Annals of Internal Medicine.

Нисковъглехидратните диети са едни от най-популятните начини за смъкване на излишната телесна маса и подобряване на холестероловите нива и кръвното налягане. Този тип диети могат да бъдат разделени на два типа: животински- и растително-базирана в зависимост от това дали се набляга на животински или растителен източник на протеини и мазнини.

Целта на проучването била да се установи връзката между нисковъглехидратните диети и смъртността в рамките на две проучвания, включващи съотв. само жени и мъже (Nurses' Health Study и Health Professionals' Follow-up Study. Проследяването било съответно 26 и 20 години.

Базираната на животински продукти нисковъглехидратна диета била свързана с 23% повишение на общата смъртност, 14% - на кардиоваскуларната и 28% на раковата смътност.

Обратно, растително-базираната нисковъглехидратна диета била свързана с 20% и 23% понижени обща и сърдечносъдова смъртност.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator