Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииДиетите, богати на протеини и храни с нисък гликемичен индекс, са най-ефективни за поддържане на загубата на тегло
Диетите, богати на протеини и храни с нисък гликемичен индекс, са най-ефективни за поддържане на загубата на тегло

Ново проучване, изследващо начините за поддържане на загубеното чрез калорийно-рестриктивна диета тегло , сочи, че високопротенната и нискогликемична диета е значително по-ефективна от останалите хранителни режими.

Авторите от University of Copenhagen установили, че приемът на малко над препоръчителните стойности протеини и храни с нисък гликемичен индекс е напълно достатъчен за постигане на постигнатите резултати.

Изследователите сравнили пет типа диети при 773 лица, загубили средно 11 кг от телесната си маса чрез беден на калории хранителен режим. Пациентите били рандомизирани на пет типа диети:

- нископротеинна/нискокогликемична
- нископротеинна/високогликемична
- високопротеинна/нискогликемична
- високопротеинна/високогликемична
- контролна диета.

След 26 седмичен период, само лицата, рандомизирани на нископротеинна/високогликемична диета, възвърнали значителна част от теглото си. Пациентите във високопротеиновата/нискогликемична група загубили още от телесната си маса (-0.38 кг).

Като страничен резултат бил установен доста интересен ефект. В семействата с на участниците, рандомизирани на високопротенна/нискогликемична диета, бил отбелязан спад на децата с наднормено тегло и затлъстяване.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator