Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииОбядът пред компютъра е свързан с приема на повече калории
Обядът пред компютъра е свързан с приема на повече калории

Хапването пред компютъра е свързано с повишаване на апетита, особено за сладки неща, сочи малко проучване, включващо 44 мъже и жени. В лабораторен експеримент било установено, че обядващите пред компютъра консумират повече бисквити спрямо лицата без допълнително занимание по време на хранене.

Причината според учените е, че компютърът отклонява нашето внимание и памет относно приетото количество храна и времето за хранене. Споменът за приетата храна е пряко свързан с количеството, което консумираме по време на следващото ядене. Когато споменът ни е неясен, то в последващото ядене приемаме по-голямо количество храна.

Предишни изследвания сочат, че хората са склонни да ядат повече, когато вечерят пред телевизора вместо в кухнята, най-вероятно поради факта, че се обръща повече внимание на предаването по телевизията вместо на сигналите, които нашият стомах праща.


 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator