Начало
НачалоЗдравни новини
 
Тютюнопушенето повишава риска от псориазис
Голямо проучване сочи, че пушачите имат повишен риск от развитие на псориазис. Според изследването, настоящите пушачи имат 2 пъти повишен риск от заболяването, а бившите пушачи - 39% по-висок риск спрямо непушачите.
 
Музиката в помощ на медицината и психологията
Учените са открили, че мелодиите доставящи на човек радост, забавят пулса му, увеличават силата на сърдечните му съкращения, способстват за разширяване на съдовете му и нормализират кръвното налягане, а дразнещата го музика предизвиква точно обратния ефект.
 
Наднорменото тегло - рисков фактор за акне при  момичетата
Момичетата с наднормено тегло имат повишен риск от акне, докладват норвежци в Archives of Dermatology. Такава връзка обаче била открита относно мъжкия пол.
 
Овулацията понижава имунитета
Статия, публикувана в Journal of Leukocyte Biology, сочи, че жените имат повишен риск от инфекции по време на овулацията. Според изследователите този феномен се дължи на отслабената имунна система на жената в този период, което предпазва сперматозоида.
 
Препоръки за прием на витамин D в постменопаузна възраст
Европейското дружество по мено- и андропауза препоръчва прием на витамин D след настъпване на менопауза от 600 IU/ден и 800 IU/ден при жените над 71-годишна възраст.
 
Оралната инфекция с HPV е по-честа при мъжете; свързана   със сексуално предаване
Голямо проучване относно човешкия папиломавирус (HPV), за който се знае, че причинява някои видове орофарингеален рак, сочи значително по-голяма заболеваемост сред мъжете спрямо женския пол, като това разпространение се дължи главно на сексуална трансмисия. Проучването повдига и въпроса дали съществуващите ваксини предлагат защита.
 
Успешната бременност е възможна при системна склероза
Голямо италианско проучване потвърждава, че жените със системна склероза могат да имат успешна бременност с помощта на мултидисциплинарни грижи.
 
Високият ръст е свързан с по-здраво сърце?
Високите мъже имат понижен риск от развитие на сърдечна недостатъчност, сочи анализ на проучването Physicians Health Study. Откритието не доказва, че няколко сантиметра отгоре предпазват сърцето, а по-скоро, че ниските и високите мъже имат различия в хранителния режим и прекараните заболявания по време на развитието си, които биха да повлияват сърдечния риск.
 
Обновени препоръки за лечение на плаков псориазис
National Psoriasis Foundation Medical Board обнови своите препоръки за лечение на плаков псориазис, като в обновлението са включени нови терапевтични стратегии като ustekinumab и ексимерен лазер. Препоръките са публикувани в Archives of Dermatology.
 
Хроничната уртикария повишава риска от рак
Наличието на хронична уртикария повишава риска от рак, поне сред пациентите от Тайван, сочи ретроспективно проучване, публикувано в Archives of Dermatology.
 
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator